A nevetlenfalui határátkelőnél olyan hosszú a sor, hogy a bűnözők érkeznek leereszteni a teherautókból a gázolajat

2018. február 21., 13:12 , 893. szám

A teherautók 3-4 napig várakoznak a több kilométeres sorban – jelentette a mukachevo.net.

A várakozó kamionsofőrök elmondták a portálnak, hogy a keddi állapot szerint közel 200 teherautó gyűlt össze a nevetlenfalui határátkelő előtt. A sor a határtól egészen Batárig ért.

A gépjárművezetők szerint a helyzet oka, hogy a vámosok és a határőrök lassan végzik a vámkezelést és a határellenőrzést az ukrán és a román oldalon egyaránt. Ezenkívül, a kamionsofőrök állítása szerint, az ukrán határőrök bizonyos fizetség ellenében soron kívül engedik át a külföldi teherautókat, miközben a többiek várakozni kényszerülnek…

A határátkelőhelynél kialakult sor hosszát jelzi, hogy a bűnözők még a gázolajat is érkeznek leereszteni a várakozó kamionokból. A rendőrség február 20-án számolt be egy ilyen esetről:

„Az 58 éves külföldi állampolgár, aki a nevetlenfalui határátkelőhelyen át szándékozott elhagyni az országot, megállt Batár községben. A férfi leparkolt gépkocsijából 200 liter üzemanyagot loptak el” – áll a jelentésben.

A mukachevo.net emlékeztet, hogy decemberben hasonló állapotok uralkodtak az ungvári határátkelőhelynél. Akkor a megyeszékhelyet elkerülő úton alakult ki hosszú sor a várakozó tehergépkocsikból.

(mukachevo.net/Kárpátalja)