Még egy hétig jelölhetik kedvenc családorvosukat!

2018. március 1., 15:55 , 893. szám

Az évente kiosztásra kerülő Az év családorvosa a Kárpát-medencében nevet viselő cím és a vele járó díj előbb csak a Magyarország területén élő és tevékenykedő családorvosokat célozta meg, de egy idő után kiterjesztették a határokon túlra, és az anyaországi díjazottak mellett Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból és Kárpátaljáról is elismerésben részesülnek az ott praktizáló legrátermettebb családorvosok.

A cím, illetve díj célkitűzése elismerni a példaértékű, a páciensek érdekében tett mindennapi megelőző és gyógyító családorvosi tevékenységet, hiszen a legtöbb esetben a családorvos jelenti az első találkozási pontot betegség esetén, éppen ezért ez egy roppant fontos és bizalmi feladat, amely sokszor nem kap igazi megbecsülést. Ezeknek az értékeknek a tiszteletét és megbecsülését jelzi ez a díj.

A díj létrehozója és gondozója a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete (MÁOTE), főtámogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Kárpátaljai partnerszervezetei a Kárpátaljai Magyar Egészségügyi Dolgozók Társasága, illetve a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

Arra szeretnénk biztatni a Kárpátalján tevékenykedő szakmai és civil szervezeteket, közösségeket, önkormányzatokat, gyülekezeteket, vagy egyszerű magánszemélyeket, hogy bátran tegyék meg jelölésüket kedvenc családorvosukra, hiszen minden régióban, így Kárpátalján is lesz egy nyertes, aki részesül majd Az év családorvosa címben. A projekt médiapartnere a Kárpátalja, Kárpátinfo, Beregi Hírlap című hetilapok, valamint a Pulzus Rádió.

Bízunk benne, hogy a mostani, embert próbáló időszakban is sok közösségben ott vannak azok a lelkiismeretes kollégák, akik nap mint nap alázattal és hozzáértéssel gyakorolják hivatásukat, csak éppen észre kell venni őket.

A díjat a 2017. év során kiemelkedő tevékenységet nyújtó családorvosoknak ítélik oda a kurátori jelölés és lakossági szavazatok alapján, régiónként egy-egy családorvosnak. A jelöléseket az evcsaladorvosa.hu honlapon fellelhető jelölőlap kitöltésének segítségével a maote@maote.hu e-mail címre várják a szervezők 2018. március 8-ig. Ezt követően zajlik az online lakossági szavazás és a sikeres jelöltek részvételével az eredményhirdetés.

Az előzetes tervek szerint az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra május 15-én, a családok napján kerül sor.

J. L.