Tűz volt egy ungvári kollégiumban

2018. március 7., 13:34 , 895. szám

Égett a Kijevi Nemzeti Kereskedelmi és Gazdasági Egyetem Ungvári Kereskedelmi és Gazdasági Koledzsének Dekabristák utcai kollégiuma – jelentette az UNN hírügynökség szerdán.

A hírt Natalija Batir, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) Kárpátaljai Megyei Főosztályának szóvivője is megerősítette.

„A tüzet 11.15 órakor sikerült lokalizálni” – közölte a szóvivő hozzátéve, hogy az esetben senki nem sérült meg, a mentőalakulatok folytatják a munkát a helyszínen.

Az előzetes információk szerint a hatszintes épület legfelső emeletén csaptak fel a lángok. A kollégiumból evakuálták a lakókat, arra azonban nem tér ki a tájékoztatás, hogy hány embernek kellett elhagynia az épületet.

Az UNN emlékeztet, hogy február 12-én az Ungvári Nemzeti Egyetem egyik kollégiumának földszinti gazdasági helyiségében keletkezett tűz. Akkor a sűrű füst miatt a tűzoltóknak 300 személyt kellett evakuálniuk az ugyancsak hatszintes épületből, 12 személyt tűzoltólétrák segítségével mentettek ki a felsőbb emeletekről.

(unn.com.ua/Kárpátalja)