Alábbhagyott az ukránok érdeklődése a kriptovaluták iránt a Google-n

2018. március 12., 11:26 , 895. szám

Polgártársaink ötször kevesebb alkalommal kerestek rá a Google-n a bitcoin szóra 2018 márciusában, mint tették 2017 decemberében – jelentette az ain.ua és az Ekonomicsna Pravda a Google Trends adatai nyomán.

Megközelítőleg hasonló a helyzet a kriptovaluta szóra vonatkozó keresésekkel. Az ukrán polgárok ezenkívül ritkábban kutatnak a Google-n a kriptovaluták árfolyamával összefüggő információk után is.

Egyelőre változatlanul tapasztalható érdeklődés a blockchain technológia iránt, de a keresések száma ebben az esetben is csak fele a decemberinek.

A pénteki állapot szerint Ukrajna területén leggyakrabban a „paralimpiai játékok” és a „március 8.” kifejezésekre kerestek rá.

Idén, azaz 2018-ban egyes kriptovaluták árfolyama jelentősen esett. A legnépszerűbbek egyike, az eredeti bitcoin kriptovaluta a 20 ezer dolláros rekordárfolyamról 9 ezer dollár alá zuhant, ami jelentős veszteségeket okozott azoknak a befektetőknek, akik lényegesen magasabb árfolyam mellett jelentek meg a piacon.

Mióta a kriptovaluták árfolyamának meredek emelkedését a zuhanás váltotta fel, arányosan csökkent az ukránok érdeklődése is irántuk.

Az Ekonomicsna Pravda emlékeztet, hogy a Citibank januári jelentésében aggodalmának adott hangot a bitcoinnak a világgazdaságra gyakorolt hatása miatt. A pénzintézet véleménye szerint egy szappanbuborékról van szó, amely bármikor elpattanhat, jelentős kárt okozva a világgazdaságnak. Különösen a fejlődő országok szenvedhetik meg a jelenséget, és Ukrajna az öt legveszélyeztetettebb közé tartozik – írja a portál.

(epravda.com.ua/ain.ua/Kárpátalja)