A Sahtar könnyen, a Dinamo nehezen hozta a kötelezőt

Labdarúgás

2018. március 14., 08:25 , 895. szám

Az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hátralévő szakaszában két részre oszlik a 12 csapatos mezőny, és a tabella első hat helyezettje az érmes helyekért, a 7–12. helyezettek pedig a kiesés elkerüléséért küzdenek majd.

Az első ilyen módon lebonyolított forduló, a 23. játéknap nem hozott különösebb meglepetéseket. A Roma elleni BL-párharcra készülő Sahtar Donyeck a Vorszkla vendégeként nyert nagyon simán, a gólokat ismét a donyeckiek braziljai,  Ferreira (2) és Romero Marlos szerezték.

A Dinamo Kijev hazai pályán látta vendégül az újonc létére a felsőházban vitézkedő Veresz Rovnót, és Junior Moraesnek a 14. percben szerzett találatával legyőzte ellenfelét. Alekszandr Hackevics csapatában most is a védelem tengelyében kapott helyet a Lazio ellen is az egyik legjobb kijevinek bizonyult Kádár Tamás.

Egy érdekes adalék azzal kapcsolatban, hogy a magyarországi OTP Bank Ligában a viszonylag alacsony, 1-2 ezres nézőszámok miatt fanyalgunk: a BL-ben és az Európa-ligában is jól helyt álló ukrán csapatok mérkőzései sem vonzanak különösen sok nézőt, hiszen a Dinamo Kijev hazai találkozóját 4,5 ezren, a Sahtar poltavai vendégszereplését pedig mindössze másfél ezren látták a helyszínen…

Ami az alsóház küzdelmeit illeti, egyetlen váratlan eredmény született, a serehajtó Sztal Kamenszkoje idegenben nyert a Zirka Kropivnickij ellen, amivel rendkívül szorossá tette a tabella végét: az utolsó Sztalnak 18, az előtte elhelyezkedő Zirkának, Csornomorecnek és Kárpátinak pedig egyformán 19 pontja van.

A 23. forduló eredményei: Dinamo Kijev–Veresz Rovno 1-0, Vorszkla Poltava–Sahtar Donyeck 0-3, FK Mariupol–Zorja Luhanszk 0-0, Zirka Kropivnickij–Sztal Kamenszkoje 1-2, FK Olekszandrija–Csornomorec Odessza 0-0, Kárpáti Lviv–Olimpik Donyeck 0-3.

A tabellát az 54 pontos Sahtar vezeti a 48 ponttal álló Dinamo és a 37 ponttal harmadik Vorszkla előtt. 

(tamási)