Nyeréskényszerben a női kézilabda-válogatott

Kézilabda

2018. március 21., 08:25 , 896. szám

Az elmúlt napokban a kijevi koncse-zaszpai edzőtáborban folytatja felkészülését az ukrán női kézilabda-válogatott, amely a Svájc elleni idegenbeli, illetve hazai Eb-selejtezőkre készül Borisz Csizsov szövetségi kapitány vezetése alatt.

A 18 fős keretbe 13 légiós mellett négy Halicsanka Lviv-játékos, illetve Irina Kompaniec személyében egy ungvári kézilabdázó kapott behívót. Még egy Kárpáti-játékos, Anna Lezinszka amolyan vésztartalékként csatlakozhat a kerethez, amennyiben valaki megsérülne.

A 18 fős keretnek ismét tagja Balog Judit, a Kisvárda kapusa is, aki az első két Eb-selejtezőn, Norvégia és Horvátország ellen is jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat.

A négycsapatos csoportban egyébként az ukrán válogatott a Norvégia elleni idegenbeli 35-22-es vereséggel kezdett, majd Kijevben 26-22-re sikerült legyőzni Horvátországot.

Most a papíron leggyengébb csoportellenfélnek számító svájciak ellen kötelező lenne a 4 pont begyűjtése, hogy aztán a május végi Norvégia, illetve június elején sorra kerülő horvátok elleni idegenbeli találkozón esély maradjon az Eb-részvételt jelentő első két hely valamelyikének a kiharcolására.

(felvégi)