Vesztett állásból fordított a Dinamo

Labdarúgás

2018. április 4., 08:21 , 898. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. játéknapján kis túlzással Mariupolra figyelt a futballtársadalom, hiszen itt lépett pályára a Dinamo Kijev. Mint emlékezetes, ez a párosítás a bajnokság elején azért nem jöhetett létre, mivel a fővárosiak, biztonsági okokból, nem voltak hajlandóak elutazni a kelet-ukrajnai városba, ezért a három pontot a mariupoli együttes kapta.

Az első játékrészben a hazaiak játszottak fölényben, akik Totovickij találatával szerezték meg a vezetést, fordulás után viszont a Dinamo hamar eldöntötte a három pont sorsát. Sorrendben Besze­gyin, Saparenko és Cihankov is gólt szerzett, a hajrában a duplázó Totovickij gólja csak az eredmény kozmetikázásához volt elegendő.

A mérkőzést követően a rendfenntartó erőknek is volt némi dolguk, mivel a két szurkolótábor nem csak verbálisan, de fizikailag is összecsapott egymással, a harmadik félidőnek a rendőrök voltak a győztesei.

A listavezető Sahtar Do­nyeck a sokadik tavaszi mérkőzését is fölényesen nyerte meg, és biztosan halad az újabb bajnoki címének megszerzése felé.

Lembergben egy hazai szurkoló halálesete árnyékolta be a Csornomorec elleni győzelem örömét. A 49 éves drukker agyvérzést kapott, és az életét már nem tudták megmenteni a helyszínen szolgálatot teljesítő mentősök.

A 25. forduló eredményei: FK Ma­riu­pol–Di­na­mo Ki­jev 2-3, Zorja Lu­hanszk–Sah­tar Do­nyeck 0-3, Vorszk­la Pol­ta­va–Ve­resz Rov­no 0-0, Kár­pá­ti Lviv–Csor­no­mo­rec Odessza 3-1, Sztal Ka­mensz­ko­je–Olim­pik Do­nyeck 0-0, Zir­ka Kro­piv­nic­kij–FK Olek­szand­ri­ja 0-0.

A bajnoki tabellát 60 ponttal vezető Sahtar Donyeck mögött a Di­na­mónak 54, a harmadik Vorszk­lá­nak 38 pontja van.

(tamási)