Korrupciós ügy a megyei földhivatalban

2018. május 3., 13:16 , 903. szám

A Legfőbb Ügyészség (GPU) szerint kárpátaljai hivatalnokok 270 ezer dollárt követeltek földterület kiutalásáért egy megépítendő üdülő céljaira – jelentette a mukachevo.net a GPU április 2-án, szerdán este kiadott sajtóközleménye nyomán.

Az ügyészségi jelentés szerint őrizetbe vették az Állami Geodéziai, Kartográfiai és Kataszteri Szolgálat (Derzsgeokadasztr) Kárpátaljai Megyei Főosztályának tisztviselőit, akik 270 ezer dollárt követeltek két, egyenként kéthektáros földrészleg kiutalásáért sípálya és szálloda létesítésére az Ökörmezői járásban.

A GPU azt állítja, május 2-án a kenőpénz 117 500 dollárnyi részletének átvétele közben tartóztatták le a hivatal két munkatársát.

Az ügyészség a Büntetőtörvénykönyv 368. cikkelyének 4. pontja alapján (különösen nagy összegű jogosulatlan nyereség hivatalos személy általi elfogadása személyek egy csoportjának előzetes összeesküvése alapján) kívánja meggyanúsítani az előállítottakat. Vizsgálják annak lehetőségét, hogy indítványozzák az őrizetesek előzetes letartóztatását, illetve a felmentésüket tisztségükből.

A mukachevo.net emlékeztet, hogy a szerdai nap folyamán némileg ellentmondó hírek láttak napvilágot az esettel kapcsolatban. A GPU részéről például közölték, hogy előállították a Derzsgeokadasztr megyei főosztályának vezetőjét, a tisztviselő ugyanakkor arról biztosított a világhálón, hogy munkahelyén tartózkodik és folytatja a munkát. Szvitlana Meljnicsuk ugyanakkor megerősítette, hogy a hatóságok házkutatást tartottak a hivatalban.

(mukachevo.net/Kárpátalja)