Nem kiesett, hanem menekült? Lopással gyanúsítják a vonatból kizuhant fiatalt

2018. május 18., 20:21 , 905. szám

Lapunk is beszámolt arról, hogy tegnap az ökörmezői járási Kisszolyva (Szkotarszke) közelében egy férfi kiesett a vonatból és megsérült. A mukachevo.net viszont Tetjana Scsoholevára, a megyei rendőrség kommunikációs osztályának megbízott vezetőjére hivatkozva ma arról számolt be, hogy a rendőrség lopással gyanúsítja a 19 éves fiatalembert, aki ellen a Büntetőtörvénykönyv 185. cikkelyének 1. pontja alapján indult eljárás.

Ezek a szerint a rendőrség úgy magyarázza a vonaton történteket, hogy a fiatal a lelepleződés elkerülése végett igyekezett elhagyni a szerelvényt. Hogy a gyanú szerint mit lopott el a fiatalember, azt nem közölte a hatóság.

Mint emlékezetes, az ökörmezői 11. számú állami tűzoltó- és mentőalakulat ügyeletes egységét május 17-én 9.00 órakor értesítette a rendőrség arról, hogy egy ember kiesett a vonatból. A katasztrófaelhárítóknak közel négy kilométeren át kellett felfelé kapaszkodniuk a hegyoldalon, mivel út nem vezetett a baleset helyszínére. Miután elsősegélyben részesítették a sérültet, hordágyon, ugyancsak gyalog vitték le őt az útig, ahol már vártak rá az orvosok. A fiatalembert az Ökörmezői Központi Járási Kórházba szállították.

(mukachevo.net/Kárpátalja)