Moszkal szerint disznóság, hogy Kárpátaljának adnának át majd 200 km-nyi rossz utat

2018. május 21., 12:07 , 905. szám

„Elfogadhatatlan Ukrajna Infrastrukturális Minisztériumának elképzelése, hogy ez év végéig a területi jelentőségű utakat átadják a megyék számviteli mérlegére – jelentette ki weboldalán megjelent kommentárjában Hennagyij Moszkal, akit a Zakarpattya Online idéz.

A kárpátaljai kormányzó emlékeztet, hogy a területi jelentőségű utak jelenleg az Közutak Ukrajnai Szolgálatának (SZAD) kezelésében vannak, s a szolgálat költségén tartják fenn és javítják azokat.

Kárpátalján a területi jelentőségű utak hossza összességében 183,3 kilométert tesz ki. Ilyen többek között a Som–Harangláb–haranglábi határátkelőhely, vagy a Huszt–Saján–Visk–Bustyaháza útszakasz besorolása is.

„Abszolút többségük teljesen szét van verve, ennek ellenére a SZAD egyetlen fillért sem különített el 2018-ban a javításukra! Ezért a kísérlet, hogy majd 200 kilométernyi utat a megye vállára hárítsanak át, amely még a saját útjainak javításához sem rendelkezik finanszírozással, teljes disznóság, amelybe Kárpátalja soha nem egyezik bele” – közölte Hennagyij Moszkal.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)