Egy városközponti magas épület borzolja a kedélyeket Ungváron

2018. június 14., 14:00 , 909. szám

Hétszintes épületet emelnének Ungvár központjában a folyóparti Kijevi sétányon, a Kárpátaljai Megyei Ukrán Zenés-Drámai Színház közelében – jelentette a mukachevo.net. 

A portál szerint a városlakók felháborítónak tartják, hogy egy ilyen magas épületet terveznek emelni a település központjában, amely szerintük dominálna a történelmi városrész felett és tönkretenné a látványt.
A polgármesteri hivatalban ugyanakkor jelezték, nem sérülnek a városrendezési elvek és szabályok. Oleh Borsovszkij ungvári főépítész a Sirius Televíziónak elmondta, a beruházás helye nem tartozik a történelmi városközponthoz, az új épület sem a városközpont, sem a színház felől nem lesz szomszédos építészeti vagy történelmi értéket képviselő építménnyel, s magasságát tekintve is megfelel az előírásoknak. Az új épület a kivitelező szerint sem fog kiemelkedni környezetéből.
A Zakarpattya Online viszont azt írja, a független szakértők és a városvédők másként vélekednek minderről. Szerintük az építési terület igenis a történelmi városközpont része.
Bármi legyen az igazság, annyi bizonyos, hogy rövidesen megindulhat a kivitelezés, hiszen a hatóságok már minden ehhez szükséges engedélyt megadtak.

(mukachevo.net/zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)