Újra megmérkőztek az Árpád-kupáért Tiszacsomán

2018. június 20., 09:16 , 909. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Beregszászi Középszintű Szervezete és a KMKSZ Tiszacsomai Alapszervezete szervezésében június 16-án rendezték meg az Árpád vezérről elnevezett kispályás labdarúgótornát, amely 2004 óta a tiszacsomai honfoglalási emlékünnepség részét képezi.

Az eseményt Rácz János, a KMKSZ Tiszacsomai Alapszervezetének elnöke, Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke, valamint Molnár László, a KMKSZ kulturális titkára nyitotta meg. Köszöntötték a játékosokat és a szurkolókat, sikeres és sérülésmentes mérkőzéseket kívántak a csapatoknak, kihangsúlyozva, hogy a nap végén is ugyanolyan barátsággal tekintsenek más csapatokra, mint ahogyan azt teszik a torna előtt. Az idei megmérettetésen két korosztályban összesen tizenegy csapat versengett egymással az Árpád-kupáért: az ifjúsági kategóriában három, az öregfiúk között nyolc csapat nevezett be előzetesen. A mérkőzések 2x10 perc hosszúságúak voltak, amelyeket Beregszászból érkezett hivatásos bírák felügyeltek. A „fiatalok” játéka után a következő végeredmény született: az első Gut, a második Tiszacsoma, a harmadik helyezett Sárosoroszi csapata lett.

Az öregfiúk kategóriájában az Árpád-kupáért focizott Badaló, Bene, Beregújfalu, Gecse csapata, a Huszti Sváb csapat (akik 2017-ben hazavitték a kupát), Kárpátalja csapata – a csapatnevet a különböző településekről érkezett játékosok adták –, Nagybereg, illetve Tiszacsoma csapata. A délután végére sikeresen lezajlott minden mérkőzés. Az Árpád-kupát Kárpátalja csapata nyerte el. A képzeletbeli dobogó második fokát Bene, a harmadikat pedig a Huszti Sváb csapat „foglalta el”. A kupát Sin József adta át a nyertes csapat kapitányának. Az eredményhirdetést követően Molnár László elmondta, hogy az Árpád-kupa közösségi élmény is egyben, ugyanis olyan embereket hoz össze újra a pályán, akik tíz-tizenöt vagy akár húsz évvel ezelőtt futballoztak együtt, egy csapatban.

Báder Alexandra