A foci összeköt

2018. július 11., 09:55 , 912. szám

A Viski Futballklub szervezésében a Magyar Újságírók Országos Szövetségének labdarúgó-válogatottja játszott barátságos mérkőzést az FC Visk csapatával július 7-én a viski futballpályán.

A jó hangulatú focimeccs alkalmával a csapatok kétszer harminc percben mérkőztek meg egymással. Szoros mérkőzésen 4-3-ra nyert az újságírók válogatottja.

Az esemény célja volt a játék népszerűsítésén túl az egymással való találkozás, a magyar–magyar kapcsolatok elmélyítése. A Viski Futballklub szervezői évente több válogatottat szeretnének elhozni a községbe, ezáltal fellendítve a helyi futballéletet. Visken mindig nagy hagyománya volt a focinak, amely iránt ma sem lankad az érdeklődés.

Lantos Zsolt, az újságírók válogatottjának szervezője elmondta: „A Viski Futballklub meghívására örömmel látogattunk el Kárpátaljára. A látogatásunk szorosan kapcsolódik az óvodai műfüves pályaátadóhoz, amelyre napokon belül sor kerül, ezt megelőzően ma itt egy barátságos mérkőzést játszunk a helyiekkel.”

Rozsi Sándor, a Viski Futballklub ügyvezető igazgatója elmondta: „Ez a mai meccs egy féléves tárgyalás eredményeként jöhetett létre. Szerintem nagy szükség van az ilyen alkalmakra, hiszen ez a viski klub életében nagy esemény. A továbbiakban is szeretnénk újabb barátságos mérkőzéséket szervezni, és minél jobban mélyíteni a magyar–magyar kapcsolatokat. Azt gondolom, hogy nagy jelentőséggel bír ez közösségünk életében, hogy a magyarországi újságírók szövetségének focicsapata ellátogatott hozzánk.”

Az újságírócsapat már több helyen megfordult a nagyvilágban, Kárpátalján azonban először játszottak. Elmondásuk szerint szívesen jönnek majd a jövőben is, akár más kárpátaljai közösségekbe is, hiszen mindig nagy élményt jelent a határon túli magyar közösségek megismerése.

VE