A védelmi miniszter katonai egységek Beregszászra telepítéséről tárgyalt a kárpátaljai kormányzóval

2018. augusztus 2., 11:15 , 916. szám

Sztepan Poltorak védelmi miniszter szerdai ungvári találkozójuk alkalmával megvitatta Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzóval a 128-as hegyi gyalogos dandár beregszászi és munkácsi elhelyezésének lehetőségét – jelentette csütörtökön a Zakarpattya Online a Védelmi Minisztérium tájékoztatása nyomán.

„A mai napon munkamegbeszélésre került sor Ungváron Sztepan Poltorak, Ukrajna védelmi minisztere és Hennagyij Moszkal, a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció vezetője között. A megbeszélés során megvitatták a 128-as hegyi gyalogos dandár elhelyezését Beregszász és Munkács városokban” – olvasható a közleményben.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a tárcavezető munkalátogatása során tanácskozást tartottak az Ukrán Fegyveres Erők (ZSZU) egységei számára készülő infrastrukturális objektumok és a katonalakások építésének menetéről.

A Zakarpattya Online emlékeztet, hogy a Beregszászi Városi Tanács február 9-i ülésén tárgyalt a jelenleg Munkácson, Ungváron és Nagyszőlősön állomásozó 128-as dandár önálló zászlóaljának elhelyezéséről az egykori beregszászi katonai támaszpont területén. Az ülésen részt vett Oleh Mikac vezérőrnagy, a ZSZU szárazföldi erői Nyugat operatív parancsnokságának megbízott parancsnoka, aki jelezte, hogy amennyiben pozitív döntés születik a kérdésben, a volt beregszászi katonai támaszpont területén 2019 végére épülhetnének meg a zászlóalj elhelyezéséhez szükséges objektumok.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)