Most sem ikszeltek a Premjer Ligában

2018. augusztus 4., 19:11 , 915. szám

Az első fordulóhoz hasonlóan a második játéknapon sem ikszeltek egymással a csapatok az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, így 12 lejátszott találkozó után sem született még döntetlen az elitligában.

A Szuperkupa-mérkőzés miatt az első fordulóból elhalasztott Gyeszna Csernyihiv–Sahtar Donyeck találkozót a címvédő nyerte 2-0-ra az újonc  vendégeként, míg a Dinamo Kijev csak nehezen győzött 1-0-ra a legutóbbi bronzérmes Vorszkla Poltava ellen.

Visszatérve a hét végén sorra került 2. fordulóra, a Kádár Tamással a soraikban felálló D betűsök az újonc FK Lviv vendégeként ismét megszenvedtek a győzelemért. A mérkőzés egyetlen találatát a 91. percben csereként pályára küldött Ruszin szerezte, aki első labdaérintéséből vette be az ellenfél kapuját. A tabella élére álló Sahtar fölényes győzelmet aratott az Arszenal Kijev ellen, míg a két BL-résztvevő együttes mellett egyedüliként hibátlan Olekszandrija a Zorja ellen győzött 1-0-ra.

Nem túl biztató jel a kupacsapatokra nézve, hogy az Európa-ligában szereplő együttesek közül két játéknapot követően sem a Vorszkla, sem az FK Mariupol nem szerzett még pontot.

A 2. forduló eredményei: FK Lviv–Dinamo Kijev 0-1, Sahtar Donyeck–Arszenal Kijev 3-0, FK Olekszandrija–Zorja Luhanszk 1-0, Kárpáti Lviv–Csornomorec Odessza 1-0, Olimpik Donyeck–Vorszkla Poltava 1-0, FK Mariu­pol–Gyeszna Csernyihiv 1-4.

Két játéknapot követően a Sahtar Donyeck, Dinamo Kijev, FK Olekszandrija hármas vezeti a tabellát egyformán 6 ponttal.

(tamási)