A Dinamo szakította meg az Olekszandrija sorozatát

Labdarúgás

2018. augusztus 22., 08:15 , 918. szám

Zsinórban negyedik idénybeli győzelmét aratta a Dinamo Kijev a most folyó bajnokságban, amivel Aljakszandr Hackevics együttese maradt az egyetlen hibátlan mérlegű csapat az ukrán élvonalban.

Érdekesség, hogy a fővárosi klub negyedik bajnokiját is 1-0-ra nyerte meg, az ,,áldozat” ezúttal az eddig még gólt sem kapó, és legutóbbi kilenc (!) találkozóját megnyerő FK Olekszandrija volt.

A címvédő Sahtar Donyeck az FK Lviv vendégeként győzött, míg az Európa-ligában a hét közben bravúrral továbbjutott Zorja Luhanszk vendéglátóként nem bírt az Olimpik Donyeck­kel.

Megszerezte első bajnoki pontját az Arszenal Kijev, amivel a kijevi együttes még így sem tudott elmozdulni a tabella utolsó helyéről.

Az 5. forduló eredményei: Dinamo Kijev–FK Olekszandrija 1-0, FK Lviv–Sahtar Donyeck 0-2, Arszenal Kijev–Csornomorec Odessza 1-1, Gyeszna Csernyihiv–Kárpáti Lviv 2-2, Zorja Luhanszk–Olimpik Donyeck 0-0, Vorszkla Poltava–FK Mariupol 2-1.

A bajnoki tabella élén álló egyformán 12 pontos Sahtar, Olekszandrija és Dinamo Kijev között csak a gólkülönbség dönti el a sorrendet, de közülük a Dinamo egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

(tamási)