Odesszában botlott a Dinamo

Labdarúgás

2018. augusztus 29., 08:42 , 919. szám

Ötödszörre már nem jött össze a Dinamo Kijevnek az eddig ,,megszokott” 1-0-s bajnoki siker az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, így aztán a Premjer Ligában nincs már hibátlan együttes.

Sokáig úgy nézett ki, hogy Aljakszandr Hackevics csapata – amelyből ezúttal hiányzott az erre a találkozóra pihenőt kapó Kádár Tamás – ismét egyetlen góllal tud nyerni Odesszában, de aztán a véghajrában egyenlítettek a hazaiak, kialakítván ezzel az 1-1-es végeredményt.

A fővárosiak riválisai közül a címvédő Sahtar Donyeck városi rangadón nyert fölényesen, míg az Olekszandrija – a forduló egyetlen hazai sikerét aratva – a Vorszkla Poltavát győzte le magabiztosan.

A játéknap meglepetését az Európa-ligában vitézkedő Zorja Luhanszk okozta azzal, hogy vendéglátóként kapott ki az újonc Gyeszna Csernyihivtől, az Arszenal Kijev pedig Lembergben szerezte meg első győzelmét.

A 6. forduló eredményei: Csornomorec Odessza–Dinamo Kijev 1-1, Olimpik Donyeck–Sahtar Donyeck 2-5, PFK Olekszandrija–Vorszkla Poltava 2-0, Mariupol–FK Lviv 2-2, Kárpáti Lviv–Arszenal Kijev 1-2, Zorja Luhanszk–Gyeszna Csernyihiv 0-2.

A bajnoki tabellát a Sahtar és az Olekszandrija vezeti egyformán 15 ponttal a 13 pontos, de egy meccsel kevesebbet játszott Dinamo Kijev előtt.

(tamási)