Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság az ungvári polgármestert, aki letette az óvadékot

2018. szeptember 7., 09:54 , 921. szám

Az Ungvári Városi és Járási Bíróság szeptember 6-i ülésén tárgyalta a Kárpátaljai Megyei Ügyészség indítványát Bohdan Andrijiv ungvári polgármester előzetes letartóztatásba helyezéséről – jelentette a mukachevo.net.

A polgármestert elkísérte a bíróság ülésére Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó, aki kész volt kezességet vállalni a polgármesterért.
A bíróság megvizsgálva az indítványt elrendelte, hogy a városvezetőt két hónapra helyezzék előzetes letartóztatásba, egyben 440 ezer hrivnya óvadékot állapított meg a számára. 
A Zakarpattya Online közölte, hogy még aznap letették az óvadék teljes összegét a polgármesterért, aki így szabadlábon védekezhet. 
Miután az ügyészség nem kezdeményezte Andrijiv felfüggesztését tisztségéből, a meggyanúsított városvezető továbbra is elláthatja a polgármesteri teendőket.
Korábban beszámoltunk arról, hogy a megyei ügyészség különösen nagy összegben, hivatali helyzettel való visszaélés útján elkövetett hűtlen kezeléssel és sikkasztással, valamint okmányhamisításban való bűnrészességgel gyanúsítja Bohdan Andrijivet. Az ügyészség idén februárban továbbította a bíróságra egy magántársaság alapítója és a műszaki felügyeletet ellátó mérnök ellen 6,5 millió hrivnya elsajátítása és okmányhamisítás miatt indult büntetőeljárás anyagait. Jelenleg egy új eljárás keretében a bűnüldöző szervek azt vizsgálják, érintett lehetett-e a polgármester ebben az ügyben. 

(mukachevo.net/zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)