Ismét botlott a Dinamo, már öt pont a Sahtar előnye

Labdarúgás

2018. szeptember 19., 08:12 , 922. szám

Miközben az első fordulókbeli bizonytalanság után magára találó címvédő Sahtar Donyeck sorozatban nyeri bajnoki találkozóit, az elején bekezdő Dinamo Kijev egyre több pontot hullajt el az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

A 8. játéknapon a bajnok az üldöző FK Olekszandrija vendégeként gyűjtötte be a három pontot, míg a fővárosiak – soraikban Kádár Tamással – 1-1-re végeztek a Zorja Luhanszk ellen. Olekszandrijában Marlos hamar megszerezte a vezetést a vendégek számára, amit negyedórával a vége előtt a csereként beálló Kovalenko duplázott meg. A fővárosiak ellenben sokáig vesztésre álltak, és itt is egy csereember, Szidorcsuk szerezte az egyenlítő találatot.

Érdekesség, hogy a forduló egyetlen hazai győzelmét az újonc Gyeszna Csernyihiv aratta az Arszenal Kijev ellen.

Eredmények: FK Olekszandrija–Sahtar Donyeck 0-2, Zorja Luhanszk–Dinamo Kijev 1-1, Gyeszna Csernyihiv–Arszenal Kijev 1-0, Kárpáti Lviv–Vorszkla Poltava 0-1, Olimpik Donyeck–FK Mariupol 1-3, Csornomorec Odessza–FK Lviv 0-1.

A bajnoki tabellát a Sahtar vezeti  21 ponttal a 16 ponttal második Olekszandrija előtt. A mindössze 14 pontos Dinamo legfeljebb a 2. pozícióra jöhet fel, amennyiben a hét végén megnyeri az FK Mariupol elleni elmaradt meccsét.

(tamási)