A kijevi orosz nagykövetség tiltakozott az orosz kereskedelmi képviseletnél történt incidens miatt

2018. szeptember 28., 14:49

Tiltakozó jegyzéket intézett az ukrán külügyminisztériumhoz a kijevi orosz nagykövetség, amiért radikálisok az orosz kereskedelmi képviseletnél megrongálták diplomaták gépkocsijait – jelentette pénteken a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az orosz hírügynökség a kijevi diplomáciai képviseletre hivatkozva azt jelentette, hogy a radikálisok a járművek megrongálása mellett füstbombákat és gyújtó folyadékot dobtak a kereskedelmi képviselet területére. A TASZSZ-t a nagykövetség sajtószolgálata úgy tájékoztatta, hogy a rendőrség nem avatkozott közbe.

Az orosz állami hírügynökség emlékeztetett arra, hogy ukrán radikálisok Kijevben május 9-én zöld sebfertőtlenítővel öntötték le Konsztantyin Vorobjovot, a Roszszotrudnyicsesztvo elnevezésű, a külföldön élő oroszokkal és nemzetközi humanitárius együttműködéssel foglalkozó orosz szövetségi ügynökség kijevi kirendeltségének vezetőjét. Az orosz követség az elkövetők felelősségre vonását követelték, amire az ukrán fél nem reagált a képviselet elvárásainak megfelelően.

(MTI)