Mindenki jól mulatott Izsnyétén

Olvasói levél

2018. október 24., 12:11 , 927. szám

2018. október 21-én a KMKSZ Izsnyétei Alapszervezete a helyi kultúrházzal közösen szüreti mulatságot szervezett.

A magyar népviseletbe öltözött lányok feldíszített lovas szekéren szüreti népdalokat énekelve bejárták a falu utcáit, így hívogatták a lakosságot a szüreti mulatságra.

A községháza kapuja, az udvara, a kultúrház folyosója és terme gyönyörű őszi kompozíciókkal, szőlőfürtökkel díszített színpaddal várta a vendégeket. Kitettek magukért az iskolások és szüleik, a pedagógusok és a kultúrmunkások az ötletes és hagyománytisztelő dekoráció elkészítésében.

Zsúfolásig megtelt a kultúrház a község lakosaival, sőt a szomszéd faluból is sok vendég érkezett.

Az egybegyűlteket Orosz Szilvia, a KMKSZ Izsnyétei Alapszervezetének elnöke köszöntötte, aki elmondta, hogy Izsnyétén a szüreti mulatság második alkalommal kerül megrendezésre. Köszönetet mondott a KMKSZ Munkácsi Középszintű Szervezete elnökének, Gulácsy Gézának, hogy anyagi támogatást nyújtottak a szüreti mulatság lebonyolításához.

Ezután Szerhij Hajdaj, a Munkácsi Járási Állami Adminisztráció vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Megköszönte a meghívást, és örömét fejezte ki, hogy immár második alkalommal vehet részt ezen az eseményen.

Köszöntötte az egybegyűlteket dr. Cseh Áron ungvári magyar konzul, aki szintén jókívánságait fejezte ki, és kellemes időtöltést kívánt az egybegyűlteknek.

Őt követte Szilágyi Mátyás, Magyarország beregszászi főkonzulja, aki megköszönte a meghívást és hangsúlyozta: örvendetesnek tartja, hogy a magyarságot sújtó nehéz politikai helyzet ellenére ápolják és őrzik a magyar néphagyományokat.

Gulácsy Géza felszólalásában elmondta, hogy annak ellenére, hogy a község lakossága vegyes nemzetiségű, ukránok és magyarok, őrzik és ápolják a magyar népi hagyományokat. Beszélt a jelenlegi politikai helyzetről is.

A továbbiakban az óvodások, a magyar és az ukrán tannyelvű iskolák tanulóinak színes műsorát tekinthette meg a közönség.

A gyerekek szórakoztatására trambulin, körhinta és ugrálóvár állt a községháza udvarán, de kürtőskalácsot és vattacukrot, valamint játékokat is lehetett vásárolni.

Mindenki jól érezte magát, és kellemes élményekkel tért haza a mulatságból.

Este szüreti bálra került sor.

O. Sz.