Útlezárás az útjavítás ellen?

2018. október 31., 10:22 , 928. szám

Megdöbbentő dolog történt a munkácsi járási Kölcsényi (Koljcsino) Községi Tanácshoz tartozó Rónafaluban (Zsborivci): az emberek azért gyűltek össze, hogy megakadályozzák az útjavítást – derül ki a Zakarpattya Online és az M-stúdió regionális televízió múlt heti helyszíni beszámolójából.

Azt hihetnénk, a lakosoknak örülniük kellene, amiért végre jut pénz útjavításra, és az ehhez szükséges anyagok is rendelkezésre állnak. Azonban Mikola Dub, a Kölcsényi Községi Tanács vezetője rámutat: ennyi pénzért minőségi munkát várnak el. Elmondása szerint a lakosság riasztotta, miután észrevették, hogy a munkások a szükséges előkészítés, alapozás nélkül, helyenként a sárba szándékoznak lerakni az aszfaltot. Ekkor úgy döntött, autójával elállja a gépek útját.

Az Útalapból 164 ezer hrivnyát utaltak ki a munkálatokra. A községi tanács ugyancsak 164 ezer hrivnya kiutalásáról határozott. Korábban az emberek önerőből, esetenként a tanács pénzügyi támogatásával igyekeztek többé-kevésbé kielégítő állapotban tartani az utat. Az önkormányzat 11 éve először készített költségvetést és utalt ki pénzt a szükséges javítási munkák elvégzésére.

Az útjavítók állítják, hogy a terveknek megfelelően végzik a munkát. Felpanaszolták, hogy az útlezárás miatt kihűlt a helyszínre szállított aszfalt. A falu lakossága azonban kész várni, ha kell, hónapokig is, amíg az időjárás lehetővé teszi, hogy az útjavítók minőségi munkát végezzenek.

zzz