Lembergi nap az élvonalban!

Labdarúgás

2018. november 2., 13:36 , 928. szám

Az általában szerencsétlennek titulált 13. szám nagyon is szerencsésnek bizonyult a lembergi csapatok számára az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, hiszen a hét végén lebonyolított 13. játéknapon a Premjer Liga mindkét lembergi együttese bravúros és egyben emlékezetes győzelmet aratott.

A Kárpáti Lviv a Csornomorec Odessza vendégeként ért el kiütéses, 5-0 arányú győzelmet, míg az élvonal újoncának számító FK Lviv a Dinamo Kijev vendégeként tudott nyerni 1-0-ra.

A lembergiek vezető találatát követően az utóbbi hetekben sokat bírált Alekszandr Hackevics által irányított fővárosiaknak még több mint egy óra állt a rendelkezésükre a fordításra, de hatalmas meglepetésre, még az egyik pontot sem tudták otthon tartani. A Dinamo soraiból ezúttal hiányzott az eltiltás miatt távol lévő Kádár Tamás.

A listavezető Sahtar Donyeck az Arszenal Kijev vendégeként nyert biztosan, míg az Európa-ligában hét közben nyerő Vorszkla Poltava hazai pályán úgy tudott fordítani az Olimpik Donyeck ellen, hogy az első félidő közepén emberhátrányba került.

A 13. forduló eredményei: Dinamo Kijev–FK Lviv 0-1, Csornomorec Odessza–Kárpáti Lviv 0-5, Arszenal Kijev–Sahtar Donyeck 0-3, Gyeszna Csernyihiv–FK Mariupol 2-0, Zorja Luhanszk–FK Olekszandrija 0-0, Vorszkla Poltava–Olimpik Donyeck 2-1.

A bajnoki tabellát 34 ponttal vezető Sahtar Donyeck mögött a Dinamo Kijevnek 29, az FK Olekszandrijának 26 pontja van.

(tamási)