Már nyolc pont a Sahtar előnye

Labdarúgás

2018. november 9., 08:27 , 929. szám

Amolyan hatpontos találkozót rendeztek az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában Harkivban, ahol a listavezető és címvédő Sahtar Donyeck az üldöző Dinamo Kijevet látta vendégül.

A fővárosiak jutottak vezetéshez az első félidő végén, amikor is Saparenko szerzett vezetést a vendégek számára. Fordulás után nem sokkal Moraes egyenlített, és amikor már úgy nézett ki, hogy pontosztozkodás születik a derbin, a 96. percig tartó párharc utolsó előtti percében Kovalenko a győztes találatot is megszerezte a házigazdák számára.

A jegyzőkönyvhöz tartozik az is, hogy a fővárosiak légiósát, Kendzjorát, a játékvezető a 92. percben második sárga lapja miatt kiállította. A kijevieknél a hárommeccses eltiltásának utolsó 90 percét letöltő Kádár Tamás nem lépett pályára.

Eredmények: Sahtar Donyeck–Dinamo Kijev 2-1, FK Mariupol–Arszenal Kijev 1-0, Olimpik Donyeck–Kárpáti Lviv 1-2, FK Olekszandrija–Gyeszna Csernyihiv 1-1, FK Lviv–Vorszkla Poltava 0-2, Csornomorec Odessza–Zorja Luhanszk 0-3.

A bajnoki elsőségért folytatott párharcban a 37 pontos Sahtar nagyott lépett előre címvédése felé, a második Dinamónak 29, a harmadik Olekszandrijának 27 pontja van.

(tamási)