Orvvadászt fogtak a határnál

2018. november 9., 09:55 , 930. szám

Egy helyi lakos arról értesítette a határőröket Tiszasalamon közelében, hogy lövéseket hallott az államhatár felől – jelentette november 8-án a Holosz Karpat.

Az információ ellenőrzésére a helyszínre induló határőrök az államhatártól mintegy 500 méterre egy fegyveres ismeretlent fedeztek fel. A törvénysértőt elfogták és a határőrsre kísérték annak tisztázására, mi célból tartózkodott az ellenőrzött határtérségben. Az előállított személytől házilag készített vontcsövű fegyvert és hozzávaló lőszereket foglaltak le. Megállapítást nyert, hogy a férfi vadászott a határ menti területen, ám nem rendelkezett az ehhez szükséges engedélyekkel.

Az elkövető személyazonosságának tisztázása után közigazgatási eljárást indítottak az orvvadász ellen a Közigazgatási jogsértési törvénykönyv 85. cikkelyének 1. pontja alapján. A határőrök ezenkívül értesítették a történtekről a rendőrséget. A rendőrök elkobozták a határőrök által lefoglalt fegyvert és lőszert, valamint büntetőeljárást indítottak az előállított személy ellen a Büntetőtörvénykönyv 263. cikkelye alapján illegális fegyver- és lőszerbirtoklásért – közölte a Csapi Határőrosztag sajtószolgálata.

(goloskarpat.info/Kárpátalja)