Nem sikerült a rájátszás kiharcolása

Kézilabda

2018. december 5., 09:07 , 933. szám

Nem sikerült kiharcolni a vb-selejtezőn való részvétel lehetőségét az ukrán női kézilabda-válogatottnak, amely a Szlovákiában rendezett előselejtezőn csoportjának második helyén végzett.

A Borisz Csizsov szövetségi kapitány által irányított ukránok sorsa tulajdonképpen már az első párharcban eldőlt, amikor a csoport vitathatatlanul két legjobb játékerejét képviselő Szlovákia és Ukrajna párharcában a házigazdák kerültek ki győztesen 36-32-re.

A folytatásban aztán Balog Juditék hiába nyertek fölényesen 44-19-re Koszovó, illetve 35-25-re Izrael ellen, a továbbjutást érő tornagyőzelmet a hibátlan mérleggel rendelkező Szlovákia szerezte meg.

A kék-sárgák valójában még abban is reménykedhettek, hogy legjobb csoportmásodikként kiharcolhatják a vb-selejtező lehetőségét, de ebben a mutatóban a 4 pontos ukránokat megelőzte az ugyancsak 4 ponttal végző, de jobb gólkülönbséget magáénak mondható Izrael.

Mindez azt jelenti, hogy a most zajló Európa-bajnokság után az ukránok a jövő ilyenkor Japánban sorra kerülő világbajnokságról is hiányozni fognak.

(felvégi)