Szolyván adventi koszorút készítettek az iskolások

Olvasói levél

2018. december 5., 12:13 , 933. szám

Advent a karácsonyra hangolódás időszaka. A gyertyák fényei a hit, a remény, a szeretet és az öröm megtestesítői, amelyek elengedhetetlen kincsek az életünkben. Az adventi időszakot megelőző héten, november 29-én délután a KMKSZ Szolyvai Alapszervezete a szolyvai fiatalsággal  adventi koszorúkat készített.

A kézműves délután advent történetével kezdődött, amit Kis (Szkripnicsenkó) Ermilla szolyvai magyartanár mesélt az iskolásoknak. A koszorúkötésre 15 gyerek gyűlt össze, akik miután megismerték advent történetét, illetve azt, hogy hogyan kapcsolódik az advent a karácsonyhoz, a következő kvízkérdésekre válaszoltak: mit ünnepelünk karácsonykor, milyen karácsonyi szimbólumokat ismerünk, mit jelentenek a gyertyák az adventi koszorún és hogyan készülünk karácsonyra?

Nagy örömmel láttak neki a közösségi foglalkozásnak, és közben a karácsonyi dalokat hallgattak. Ötletekből nem volt hiány, mindenki a saját tetszése szerint kiválasztotta magának a koszorú nagyságát és a díszeket is, így minden koszorú egyéni lett. 

A hangulat feledhetetlen volt, mindenki élményekkel gazdagon és saját készítésű adventi koszorújával térhetett haza.

A KMKSZ Szolyvai Alapszervezete hálás a segítőknek: Kis (Szkripnicsenkó) Ermilla, Popovics Mária, Ripkovich Viktória tanítóknak és a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának, Fekete Krisztiánnak, akik segédkeztek az esemény lebonyolításában. Nagy köszönetet érdemel a KMKSZ Szolyvai Alapszervezet elnöke, Kiss András, az esemény ötletgazdája.

K. A.