Adventi kézművesnap Gáton

Olvasói levél

2018. december 12., 10:01 , 934. szám

2018. december 8-án adventi kézművesnapot szerveztek Gáton. A rendezvény kora délután kezdődött a Gyermek Evangelizációs Közösség (GYEK) munkatársainak szolgálatával, akik Mi lesz a jövőmmel? címmel tartottak előadást.

A Megváltó születésének ünnepére hangolódva ellátogatott az alkalomra a Székely Kapuk–Zöld Kapuk nemzetközi versenyen  részt vevő két csapat: a Gát Úttörő Csillagai és a Guti Hagyományőrzők. A gáti csapat a betlehemezés  modernebb változatát elevenítette fel népi gyermekjátékkal átszőve. A guti betlehemesek községükre jellemző hagyományos betlehemező játékkal hirdették és mutatták be Jézus születésének fontosabb pillanatait. A program az igehirdetés és a betlehemezők játéka után hagyományos mézeskalácsfestéssel folytatódott. A jelen lévő gyerekek és felnőttek közel 200 mézeskalácsot   festettek meg nagy örömmel.

Az adventi kézművesnap a GYEK munkatársainak, a betlehemezőket felkészítő tanárok lelkiismeretes munkájának köszönhetően és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Beregszászi Középszintű Szervezetének támogatásával valósult meg. Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult a nap megszervezéséhez.

Egy nemzet hagyományait megtartva és ápolva él tovább.

Lőrinc Ágota