A Beregszászi Járási Tanács elfogadta a 2019-es költségvetést

2018. december 19., 17:31 , 935. szám

Tíz kérdést vitatott meg december 18-án, idei utolsó ülésén a Beregszászi Járási Tanács. Az ülés legfontosabb eredménye, hogy a képviselők elfogadták a jövő évi költségvetést.

A költségvetés realisztikus, igyekeztek nem nyújtózkodni tovább, mint ameddig a szűkös takaró ér, mondta el tudósítónknak Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke.

A költségvetésből a legnagyobb szeletet ezúttal is az oktatási hálózat és a kultúra kapta. Az egészségügy finanszírozása jelentősen átalakul a jövő évtől, nagyobbrészt központi forrásokból finanszírozzák majd. A képviselők meghallgatták az illetékesek beszámolóit a közúthálózat téli tisztításával kapcsolatos felkészülésről és a halaszthatatlan útkarbantartási feladatokról. A járási képviselők módosították a járási tanács épületének felújítására kiírt programot, újabb forrásokat átcsoportosítva erre a célra. A fűtőházat már felújították, most szeretnék az épület belsejében lévő fűtésrendszert is korszerűsíteni. A hadiállapot meghirdetésére válaszként, a törvény által előírtaknak megfelelően, a képviselőknek el kellett különíteniük forrásokat a Territoriális Védelmi Egységek számára.

Döntött a járási tanács a Beregszászi Hadkiegészítő Parancsnokság épülete bérbeadási feltételeiről, valamint megszavazták, hogy a Kaszonyi Középiskola felvehesse Arany János nevét.

A tanács végül jóváhagyta a 2019. első félévére tervezett munkarendjét.

December 17-én Beregszászban találkozott a Beregszászi járás és Beregszász város vezetőivel Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete, akivel bejárták Beregszász leginkább felújításra szoruló közintézményeit, például a Beregszászi Járási Kórház befejezetlen épületrészét, illetve a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium új szárnyát, amelynek az építése megrekedt. A nagykövet asszony segítséget ígért a fontos objektumok befejezésében.

dózsa