Második helyen telel a Kárpáti

Kézilabda

2018. december 27., 08:37 , 936. szám
Natalja Ljapina

Lejátszották az idei utolsó kettős fordulót az országos élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban, amelyek után az Ungvári Kárpáti visszaelőzte a bajnoki tabellán a korábban második helyen álló Real Mikolajivot.

A Viktor Csernov által irányított kárpátaljai együttes a sereghajtók között tanyázó Brovari otthonában lépett parkettre, és előbb 36-23-ra, majd 45-29-re nyerte meg a párharcot. A két találkozón összesen 14-szer eredményes Jana Hotra 90 gólra növelte szezonbeli góljai számát, ami azt jelenti, hogy a korábban az ukrán válogatottban is szóhoz jutott játékos a bajnoki góllövőlistán is élre állt, és három találattal előzi meg a bajnok Halicsanka Lviv legeredményesebb gólvágóját, Ilona Hajkovát.

Ha már a lembergiekről esett szó, a címvédő számára nem jelentetett különösebb akadályt a Szpartak Kijev 44-18-as, illetve 26-16-os idegenbeli legyőzése.

A forduló előtt második helyen álló Real Mikolajiv Herszonba látogatott, és nagy csatában előbb 26-25-re, majd 28-26-ra maradt alul a Dnyiprjankával szemben.

A bajnoki tabellát így a 14 mérkőzésből 27 pontot szerzett Halicsanka Lviv vezeti a 22 pontos Kárpáti és a 19 ponttal harmadik Real Mikolajiv előtt. A Dnyiprjankának 12, az utolsó két helyen álló Brovarinak és Szpartaknak 2-2 pontja van.

Az ukrán női kézilabdához kapcsolódik a hír, miszerint a sportág szövetsége a napokban értékelte a válogatott vb-pótselejtezőbeli szereplését, amely nem túl fényesre sikeredett, hiszen Balog Juditéknak Szlovákiában nem sikerült kiharcolni a 2019-es vb-re való kvalifikáció lehetőségét. A szövetség ezért azonnali hatállyal menesztette a válogatottat 2016 nyara óta irányító Borisz Csizsovot. A szövetségi kapitányi posztra leginkább az a Natalja Ljapina (képünkön) az esélyes, aki a 2004-es athéni olimpián az ukrán válogatottal bronzérmet szerzett.

(felvégi)