Porosenko arra kéri a politikusokat, hogy jó példával járjanak elöl a kampányban

2019. január 5., 10:34 , 937. szám

Petro Porosenko elnök arra kéri a pártokat és az elnökjelölteket, hogy példájukkal tegyenek tanúbizonyságot „a választási folyamat magas minőségéről” – idézi az államfő Facebook-bejegyzését az Ukrajinszka Pravda.

„A választási folyamat magas minősége az új Ukrajna névjegykártyája. 2014-ben együtt határoztuk meg a szabad és tisztességes akaratnyilvánítás szabványát. Felszólítok minden politikai erőt és a legfőbb állami tisztségért induló jelölteket, saját példájukkal tegyenek erről tanúbizonyságot” – írta.

Mint fogalmazott, biztosítani kell az elnökválasztási kampány megfigyelését valamennyi elismert nemzetközi szervezet által.

„Meggyőződésem, hogy a nemzetközi megfigyelés a választásokon számunkra a demokratikus eljárások tisztasága és a választási verseny további garanciája, továbbá visszatartó tényező a külső beavatkozással szemben” – tette hozzá az elnök.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy 2018. december 31., a választási kampány kezdete óta nyújthatják be okmányaikat a Központi Választási Bizottságnak az elnökjelöltek, a hivatalban lévő államfő azonban még nem jelezte hivatalosan, hogy ismét megméretteti-e magát.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)