Nem bírják az utak a telet

2019. január 24., 10:16 , 940. szám

Az ilosvai járási Beregkisfaludon (Sziljce) kőzúzalékkal tömik be az úttesten tátongó kátyúkat – jelentette a mukachevo.net.

A portál tudósítójának beszámolója szerint a munkások egyenesen a teherautóról szórták a kavicsot a pocsolyákba, majd lapátokkal elegyengették.

A Munkács–Rohatin út sziljcei szakaszának állapotáról beszámolva a Sirius regionális televízió híradója felidézi, hogy ott az ősszel kátyúztak az útjavítók, mára mégis újra megjelentek a gödrök. A tudósításban megszólaló járművezetők elégedetlenségüknek és felháborodásuknak adtak hangot az útszakasz állapota miatt.

Mihajlo Popovics, a Kárpátaljai Megyei Közútfenntartó Szolgálat vezetője a Sirius érdeklődésére elmondta, a szóban forgó nyolc kilométeres útszakasz nagyjavításra szorul. A mintegy 80 millió hrivnya értékű munka elvégzésére már kiírták a pályázatot. Ami az őszi kátyúzási munkálatok minőségét illeti, a tisztviselő azt mondta, azt csak a közlekedésbiztonság javítása érdekében végezték, hiszen nem terelhetik le a forgalmat az útról a mezőre, amíg a nagyjavítás meg nem történik. A kátyúk betömése így csak ideiglenes megoldást jelentett.

A javítási munkálatok legkorábban tavasszal kezdődhetnek el.

(mukachevo.net/Kárpátalja)