Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat

2019. február 1., 13:37 , 940. szám

Pályázati kiírás

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot, valamint 2019. április 23–26. között Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Pályázni vers-, próza- és tanulmány kategóriában lehet. Várjuk minden 14–18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal írva, de ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadunk). 

A pályázat benyújtási határideje: 2019. február 28.

A pályázatok beküldhetők:

e-mailben, csatolt mellékletként (Word dokumentum formátumban), az info@szephalom-konyvmuhely.hu e-mail-címre. Kérjük, hogy minden mellékletben  tüntesse fel a pályázó a nevét, címét, e-mail-címét, esetleg telefonszámát és iskolája nevét, címét is. Fontos: Ha valaki pl. két kategóriában pályázik, két külön e-mail-mellékletet küldjön (pl. külön a verseket és külön a prózákat stb., megfelelő elnevezéssel: „XY versei”, „XY prózái”. Kérjük, hogy senki ne küldje minden egyes versét vagy novelláját stb. külön-külön mellékletben, hanem másolja be pl. az összes verspályaművét egy mellékletbe, ugyanígy a prózákat is, stb. Minden írás fölött szerepeljen az író neve!

postai úton, egy példányban. Aki több kategóriában küld pályaműveket, külön borítékban küldje a vers-, a próza-, illetve a tanulmánypályázatát. Kérjük, hogy a borítékra kívülről írja rá, hogy mi található benne (pl. „verspályázat”, „prózapályázat” stb.). A postán érkező pályázatokban is kérjük feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail-címét, telefonszámát és iskolája nevét, címét, e-mail-címét. A pályázatokat postán az Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1. címre várjuk.

A pályázat nem jeligés. 

A pályázatok visszaküldését és írásbeli értékelését nem tudjuk vállalni.

Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívjuk a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli a pályaműveket, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2019. április 2-ig juttatjuk el a meghívottakhoz. A meghívottak számára a sárvári irodalmi  tábor díjmentes, szükség  esetén útiköltségtérítést is biztosítunk a meghívottak részére.

A rendezők nevében minden érdekeltnek jó munkát kíván

Mezey Katalin
szervező, Írók Szakszervezete, Írók Alapítványa