Kerékpárokat kaptak az egészségügyi intézmények

2019. február 20., 11:23 , 943. szám

Az elmúlt napokban összesen 34 kerékpárral bővült a Beregszászi járás egészségügyi intézményeinek eszköztára.

A tavalyi év folyamán a magyar állam támogatásának köszönhetően a Beregszászi járás több egészségügyi intézménye is teljes körű felújításon esett át – ez a folyamat az idén tovább folytatódik –, ezenkívül pedig részben külhoni, részben állami finanszírozásból, szinte teljesen megújul a családorvosi rendelők, illetve felcserközpontok eszköztára. Ennek a folyamatnak része az is, hogy a Beregszászi Járási Elsődleges Egészségügyi Ellátási Központ (КНП ,,Берегівський Центр Первинної Медико-Санітарної Допомоги”) finanszírozásának köszönhetően a járás minden családorvosi rendelője, illetve a legtöbb felcserközpont kerékpárokat kapott ajándékba.

Az egészségügyben dolgozó munkatársaknak ez nagyban segít majd abban, hogy az eddigieknél is gyorsabban eljussanak mindazokhoz a páciensekhez, akik mozgáskorlátozottságuk miatt nem igazán tudnak kimozdulni otthonaikból – mondta el lapunknak Ruszlana Hegyes, a járási ellátóközpont főorvosa. Másrészt a falvakba eljuttatott kétkerekű járművek egyfajta előrehozott nőnapi ajándéknak is tekinthetők a vidéken dolgozó medikusok számára, hiszen a bicikliknek elsősorban az intézményekben dolgozó hölgyek veszik majd leginkább hasznát.

Az ajándéknak igazából akkor örülhetnének felhőtlenül az egészségügy őrei, ha az új kerékpárokhoz még járható utak is társulnának mindenfelé…

(tamási)