Tisztújítást tartott a KMEDT

2019. március 6., 13:49 , 945. szám

Nem történt változás a Kárpátaljai Magyar Egészségügyi Dolgozók Társasága (KMEDT) élén, mivel a megyénk magyar ajkú egészségügyi dolgozóit tömörítő szervezet tisztújító közgyűlésén a tagság ismét az elnöki tisztséget immáron két évtizede ellátó dr. Csík Adalbert Ferencnek szavazott bizalmat.

A KMEDT közgyűlése március 2-án, szombaton került megrendezésre Técsőn, a járási művelődési ház nagytermében.

Elnöki beszámolójában Csík Adalbert Ferenc az utóbbi két év során megduplázódó és napjainkban 354 főt számláló társaság 2018. évi tevékenységéről és gazdálkodásáról tartott részletes beszámolót. Beszámolója végén az elnök lemondott tisztségéről – mivel lejárt a mandátuma –, akinek az ülést levezető Oroszi Pál mondott köszönetet áldozatos munkájáért.

Miután a társaság járási felelősei beszámoltak a tagnyilvántartás és tagdíjbefizetések helyzetéről, a felügyelő bizottság elnöke, Jakab Lajos tartott jelentést a Magyar Egészségügyi Társaság (MET) gazdasági és pénzügyi helyzetéről.

Ezt követték azok a tájékoztató beszámolók, amelyek érintették a KMEDT-tagok által a tavalyi év során látogatott Kárpát-medencei fórumokat. A márciusi székelyudvarhelyi családorvosi továbbképző konferenciáról Pauk Volodimir, a májusban Kaposváron tartott jubileumi MET-ülésről Jakab Lajos, a júniusi révkomáromi tudományos konferenciáról Sztankaninec Klára tartott tartalmi, illetve élménybeszámolót is egyben. A KMEDT szeptemberben rendezett hazai rendezvényéről, a Visken tartott VIII. Dr. Novák Endre Napokról, valamint a vajdasági Zentán októberben lebonyolított konferenciáról Csík Adalbert Ferenc mondta el az ott tapasztaltakat.

Jakab Lajos badalói családorvos, Az év családorvosa a Kárpát-medencében projekt kárpátaljai kurátora, a KMKSZ választmányi tagja tartott részletes beszámolót az idei pályázat kiírásáról, amelynek március 15-i határidejéig még várják azoknak a kárpátaljai családorvosoknak a jelentkezését, akik részt kívánnak venni a Kárpát-medence minden magyarlakta régióját érintő  pályázaton.

Ezt követte a KMEDT tisztújítása, amelyen a tagság ismét egyhangúlag az elnöki tisztséget eddig is ellátó Csík Adalbert Ferencnek szavazott bizalmat. Az alelnöki tisztséget Pauk Volodimir és Debreceni Katalin látja majd el, míg a KMEDT titkárának Miljó Erikát választották, a felügyelő bizottság elnöki tisztjét pedig továbbra is Jakab Lajos látja majd el.

A KMEDT tisztújító közgyűlése közös ebéddel ért véget.

(felvégi)