Hét ukrán vagyona éri el az egymilliárd dollárt

2019. március 8., 18:25 , 946. szám

A Forbes magazinnak a világ leggazdagabb embereiről összeállított legfrissebb listájában Rinat Ahmetov a 272. helyen szerepel – jelentette az Ekonomicsna Pravda.

A Forbes összesen hét dollármilliárdost számolt össze Ukrajnában. A leggazdagabb közülük változatlanul Rinat Ahmetov, az SCM és a DTEK tulajdonosa 8 milliárd dolláros vagyonával.

Kosztyantin Zsevago, a Ferrexpo tulajdonosa az 1511. helyen szerepel a rangsorban 1,5 milliárd dollárra becsült vagyonával.

Az 1605. helyet foglalja el a Földkerekség leggazdagabb embereit felvonultató listában az 1,4 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Jurij Koszjuk, az MHP mezőgazdasági holding tulajdonosa. Helyezésén osztoznia kell az ugyancsak ukrán Viktor Pincsukkal, az Interpipe Group tulajdonosával, akinek vagyonát szintén 1,4 milliárd dollárra becsüli a magazin.

Hennagyij Boholjubov, a Privat csoport társtulajdonosa az 1818. helyre került a listában 1,2 milliárd dolláros vagyonnal. Üzlettársa, Ihor Kolomojszkij az 1941. lett 1,1 milliárd dollárral.

A Smart-Holding tulajdonosa, Vagyim Novinszkij egymillió dollárjával a 2057. a Forbsnál. A vállalkozó négy év szünet után tért vissza a milliárdosoknak a magazin által vezetett listájára.

Az Ekonomicsna Pravda emlékeztet, hogy a Forbs magazin szerint a világ leggazdagabb embere továbbra is Jeff Bezos, az Amazon és a Blue Origin tulajdonosa.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)