A Sahtar és a Dinamo mentette meg a forduló gólátlagát

Labdarúgás

2019. március 13., 08:16 , 946. szám

Nyolc csapat teljesen gólképtelen maradt az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hét végén lejátszott 21. fordulójában, és amennyiben a listavezető Sahtar Donyeck, valamint az üldöző Dinamo Kijev gólgyárosai nem tettek volna ki magukért, úgy még a meccsenkénti alig kettes gólátlag sem jött volna ki a játéknapra.

A Sahtar Kárpáti Lviv elleni gólesőjéből a duplázó Kovalenko mellett Matvijenko, Maikon és Tyson egy-egy találattal vette ki a részét, megerősítvén ezzel a tabellán a donyeckiek 7 pontos előnyét a Dinamo előtt.

Az Olekszandr Hackevics által irányított fővárosiak a sereghajtó Arszenal Kijevet győzték le a városi rangadón, és még az sem zavarta a hét közben az Európa-ligában a Chelsea-től sima vereséget elszenvedett D betűsöket, hogy az utóbbi hetekben remeklő Kendzjorát és Verbicset Olekszandr Hackevics vezetőedző mandulagyulladás miatt nem tudta nevezni a keretbe. Ott volt viszont a kijevi kezdőben az idén első tétmeccsét végigjátszó Kádár Tamás, aki hosszú sérülés után tért vissza klubcsapatába.

Eredmények: Sahtar Do­nyeck–Kárpáti Lviv 5-0, Dinamo Kijev–Arszenal Kijev 4-0, FK Olekszandrija–Olimpik Donyeck 1-1, Vorszkla Poltava–Gyeszna Csernyihiv 0-0, FK Mariupol–Csornomorec Odessza 0-0, FK Lviv–Zorja Luhanszk 0-0.

A tabellát 54 ponttal vezető Sahtar mögött a Dinamónak 47, a harmadik Olekszandrijának 38 pontja van.

(tamási)