Timosenko: Nem lesz Majdan, ha ő veszít a választásokon

2019. március 29., 14:45

Julija Timosenko elnökjelölt, a Haza (Батьківщина) párt vezetője az 1+1 tévécsatorna Jog a hatalomra (Право на владу) című talkshow-jában arról biztosította a nézőket, hogy választási veresége esetén nem kerül sor erőszakos szembenállásra, „majdanokra” – jelentette az UNIAN hírügynökség.

„Szeretném egyszerűen megnyugtatni azokat, akik hallanak engem. Tudom, mostanában valahogy olyan agresszíven fokozódik a helyzet az országban. Valamiféle újabb „majdanokról”, felkelésekről, erőszakos szembenállásokról [hallani]. Kijelenthetem önöknek, nem lesz semmi ilyesmi. Abszolút nyugalom lesz” – mondta a jelölt.

Timosenko ugyanakkor arra kérte az embereket, hogy ne higgyenek a közvélemény-kutatásoknak. Véleménye szerint azok „teljesen megvásárolt és eltorzított politikai technológiák”.

„Inkább jósoljanak a kávézaccból vagy vessenek kártyát – ez is pontosabb lesz, mint az a szociológia, amelyet manapság közölnek. A szociológia meghalt az országban a választási kampány kezdetével” – jelentette ki a Haza vezetője.

Timosenko hozzátette, hisz a saját választási győzelmében, s abban, hogy az annyira „meggyőző, egyértelmű és határozott” lesz, hogy szükségtelenné teszi az erőszakot.

(unian.ua/Kárpátalja)