Kárpátalján is megkezdődött a sorozás

2019. április 3., 19:55 , 950. szám

Április 1-jén Kárpátalján kezdetét vette a tavaszi behívás sorkatonai szolgálatra – jelentette a Zakarpattya Online.

Június 30-ig országosan 18 752 sorköteles, azaz 20 és 27 év közötti személyt terveznek behívni a fegyveres testületek soraiba. Közülük a legtöbben, kilencezren az Ukrán Fegyveres Erőknél kezdik meg a szolgálatot.

Ihor Huszev, a Munkácsi Egyesített Városi Hadkiegészítő Parancsnokság hadbiztosa az M Stúdió regionális televíziónak elmondta, még márciusban hozzáláttak az érintettek kiértesítéséhez. Az első behívottakat április 9-én indítják útnak szolgálati helyükre.

A munkácsi hadkiegészítő parancsnokságon közölték, egyre kevesebb fiatal akar katonának állni. Ha azonban a fiatalok kibújnak a behívó átvétele alól, számíthatnak a felelősségre vonásra. Emlékeztetnek ugyanakkor, hogy a törvények értelmében a sorköteleseket nem vezénylik a harci cselekmények övezetébe.

A Zakarpattya Online felidézi, hogy a kormány márciusi rendelete értelmében az Ukrán Fegyveres Erőknél 9 ezer, a nemzeti gárdában 5162, az Állami Határőrszolgálatnál 4 ezer, az Állami Különleges Szállítási Szolgálatnál 600 sorkötelesnek kell megkezdenie a szolgálatot.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)