Kárpátaljai körúton járt a budapesti Pódium Színház

2019. április 4., 10:16 , 949. szám

Kárpátaljai körúton járt a budapesti Pódium Színház március 29. és április 3. között. A társulat először Ungváron lépett fel március 29-én a Bazi nagy magyar lagzi című előadással, melyet Harsányi Gábor színművész rendezett.

A Kárpátalján első alkalommal fellépő színházi társulat a vidék több településén is nagy sikerrel lépett fel. Nagydobronyban, Péterfalván, Beregszászban, Munkácson és Visken is bemutatták a Ludas Matyi című zenés mesejátékot, valamint Beregszászban ezenkívül a Szeretem magát című felnőtteknek szóló előadással is bemutatkoztak.

Bednai Natália színművész, színházi igazgató elmondta: „Egy csodálatos turnéra hívtak meg bennünket az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány által. A közel egy hét alatt a Schwajda György által írt Ludas Matyi mesejátékot adtuk elő több kárpátaljai településen, de előadtunk kabaré- és operettdarabokat is, valamint a Bazi nagy magyar lagzi című előadást Ungváron. Bízom abban, hogy ennek a körútnak lehet folytatása még a jövőben itt, Kárpátalján.” 

Harsányi Gábor színművész, a Bazi nagy magyar lagzi írója az ungvári előadás után elmondta: „A darab gerincén végigvonul egy történet, amely nagyon aktuális: arról szól, hogy a fiatalokat itthon kell tartani. Ezt a vonalat próbáltam érzékeltetni az apa-fiú konfliktussal. Én nagyon szeretem azokat az írói megnyilvánulásokat, ahol nemcsak fetrengős röhögés van, hanem végighúzódik egy drámai vonal is a darabban, amely aztán happy enddel végződik.  A közönség csodálatos volt, hozzáértő volt, és bízunk benne, hogy fogunk még tudni jönni a kis csapatunkkal.”

A turné az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány és az ungvári magyar konzulátus szervezésében jött létre a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

VE