Sárosorosziak a családbarát utazási programon

Olvasói levél

2019. április 4., 12:55

2019. március 25–26-án került megrendezésre a Búbos Kemence Civil Szervezet által szervezett családbarát utazás Budapestre. Ezzel az eseménnyel csatlakoztunk a magyar állam által meghirdetett „2018 a külhoni magyar családok éve” programsorozathoz, amelynek fő célja volt, hogy külhonban élő magyar családokat segítő programokat támogassanak.

A kirándulás első állomásaként a budapesti Nemzeti Színházat tekinthettük meg, ahol a sárosoroszi születésű, Jászai Mari-díjas magyar színművész, Trill Zsolt és felesége, Szűcs Nelli művésznő köszöntötte a csapatot. Idegenvezető várta családjainkat a színházban, aki látogatásunk során bemutatta annak történetét, megismerkedhettünk működésével, kis betekintést nyerhettünk a színházi élet világába. A gyerekek előszeretettel próbálgatták a színház székeit, páholyait, próbáltak helyesen tippelni idegenvezetőnk által feltett kérdésekre, és az, hogy növekvő színészpalántáknak nevezték őket, még nagyobb büszkeséggel töltötte el a gyermeksereget. Ezt követően a színházzal szemben található Művészetek Palotájának előtermeit csodáltuk meg. A hosszú, kimerítő utazást követően elfoglaltuk szálláshelyünket, a nap zárásaként sétálva megcsodáltuk a főváros egyik központi részét (a Városligetet, a Vajdahunyad várát, Hősök terét) esti pompájában.

Az utazás második napján a Budapest szívében található, Magyarország legrégebbi és a legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertjébe látogattunk el, ahol a csapat elé hét kontinens érdekességei tárultak: 8000 különleges állatottal találkozhattunk. A felfedező túra során a csoport legkisebb tagjától a legnagyobbig mindenki megtalálhatta a számára legkedvesebb állatot. Az ebéd elfogyasztását követően a kétnapos kirándulás végén maradandó élményekkel és feltöltődéssel indultak haza családjaink.

A Búbos Kemence Civil Szervezet ezúton szeretné megköszönni a Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, hogy anyagilag támogatták az utazás megvalósítását.

Hiába Krisztina
résztvevő