Őrzi hétpontos előnyét a Sahtar

Labdarúgás

2019. május 1., 08:48 , 953. szám

A mögöttünk maradt héten két fordulót is rendeztek az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság rájátszásos szakaszában, és bár az aranyéremre esélyes két alakulat, a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev is összecsapott egymással, ezen a párharcon nem született gól, így a tabellán maradt a 7 pontos különbség a címvédő javára.

A 25. játéknapon lejátszott ukrán el Classicóra a kijevi Olimpiai stadionban került sor, és a gól nélküli döntetlennek inkább a sorukban Kádár Tamással felálló fővárosiak örülhettek jobban, mivel a 95. percben a vendégek még büntetőt is hibáztak.

Három nappal később meglehetősen furcsa forgatókönyv szerint zajlott a Sahtar és a Dinamo mariupoli és lembergi vendégszereplése. A donyeckiek úgy nyertek egyetlen találattal az FK Mariupol vendégeként, hogy két büntetőt is elhibáztak a második játékrészben végig tíz emberrel küzdő házigazdák ellen.

Az FK Lviv elleni idegenbeli találkozót ismét Kádár Tamással kezdő Dinamo már a 19. percben tíz főre fogyatkozott, egy súlyos szabálytalanság miatt Burda került a kiállítás sorsára. Öt perc elteltével az emberhátrányban játszó vendégek Bujalszkij révén szerezték meg a vezetést, így a szünetben Olekszandr Hackevics csapata állt győzelemre. A második játékrészben a vendégek fegyelmezetten játszottak, egészen a 76. percig, amikor egy kakaskodást követően Kendzjora begyűjtötte második sárgáját is, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni. A hátralévő negyedórában az immáron 9 emberrel küzdő vendégek természetesen védekezésre kényszerültek, és mindezt sikeresen tették.

A 25. forduló eredményei: Dinamo Kijev–Sahtar Donyeck 0-0, PFK Olekszandrija–FK Mariupol 2-1, Zorja Luhanszk–FK Lviv 2-1, Kárpáti Lviv–Csornomorec Odessza 0-0, Olimpik Donyeck–Arszenal Kijev 2-0, Vorszkla Poltava–Gyeszna Csernyihiv 3-3.

A 26. játéknap történései: FK Lviv–Dinamo 0-1, Mariupol–Sahtar 0-1, Olekszandrija–Zorja 0-2, Csornomorec–Vorszkla 1-2, Olimpik–Kárpáti 3-2.

A bajnoki tabellát 67 ponttal vezető Sahtar mögött a Dinamónak 60, a harmadik Olekszandrijának 47 pontja van.

(tamási)