Visszafizetik a szükségtelenné vált tévé árát?

2019. május 6., 11:31 , 953. szám

„Új televíziót vásároltunk az egyik szaküzletben, néhány nappal később azonban kiderült, hogy egy még jobb készüléket kaptunk ajándékba a szüleinktől. Visszaveszik a szükségtelenné vált készüléket az üzletben? Visszakapjuk a pénzünket? Esetleg becserélhetjük a tévét valamilyen más műszaki cikkre?”

– A vásárlás napját követő 14 napon belül cserélhetjük be a hazavitt terméket egy másikra, vagy kérhetjük vissza a vételárát az üzletben – hacsak az eladó maga nem határozott meg ennél későbbi határidőt.

A fogyasztók jogainak védelméről című törvény 9. cikkelye értelmében a termékcsere feltétele, hogy az nem lett használva, megőrizte hibátlan, újszerű kinézetét, fogyasztói tulajdonságait, eredeti csomagolását, kísérődokumentumait stb., illetve a vásárló is megőrizte a vásárláskor kapott, a fizetést alátámasztó dokumentumot, azaz a vásárlási vagy árucsekket.

Amennyiben az üzletben a megvásárolt termék visszavitelekor nincs megfelelő csereáru, a vásárló választhat bármilyen más terméket az üzlet kínálatából – természetesen az árkülönbözet figyelembe vételével –, esetleg visszakérheti a termék vételárát.

A két hét leteltével csak a garanciális termékek visszavitelére és/vagy cseréjére van lehetőség (a tévékészülék garanciális terméknek minősül!), ám az eladónak ilyenkor már jogában áll megtagadni akár a vételár visszafizetését, akár a cserét.

Ismételten hangsúlyoznám, hogy hacsak nem meghibásodott, használhatatlan garanciális termékről van szó, azt épségben, sértetlen csomagolásban, minden tartozékával együtt, tehát a műszaki leírásnak megfelelően kell visszaszolgáltatni. Vissza kell adni a vásárlási csekket is. Ha e két feltétel valamelyike nem teljesül, az okot szolgáltathat a kereskedőnek, hogy megtagadja a vételár visszafizetését – akár letelt már a vásárlást követő 14 nap, akár nem.

Műszaki cikkek esetében általában gondot szokott jelenteni, ha a vásárló nemcsak felbontotta a termék csomagolását, hanem használta is azt. Ilyenkor a gyártó arra felhatalmazott szervizközpontjának kell igazolnia, hogy a készülék értékesíthetősége nem csökkent a használat által. Ennek minden nyűge és költsége a vásárlót terheli.

Ahhoz, hogy visszakapjuk a pénzünket, rendszerint kérvényt kell írni az üzletben. Az eladó a vásárlás pillanatában érvényes árat köteles visszafizetni a vásárlónak, méghozzá a termék visszaszolgáltatásának napján. Ha a kereskedőnek nem áll módjában azonnal fizetni, a kifizetésnek legkésőbb hét nappal azután kell megtörténnie, hogy a terméket visszavitték és kérvényezték a vételár visszatérítését.

hk