Szinte biztossá vált a Sahtar újabb elsősége

Labdarúgás

2019. május 8., 08:26 , 954. szám

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt gyakorlatilag biztossá vált a Sahtar Donyeck bajnoki címe az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

A 27. játéknapon a címvédő donyeckiek – a forduló egyetlen hazai sikerét elérve – kiütéses győzelmet arattak az FK Lviv ellen, miközben a fővárosiak hazai környezetben játszottak döntetlent a már szinte biztosan bronzérmes FK Olekszandrijával szemben. A Kádár Tamással felálló Dinamo már a találkozó elején hátrányba került, amit a második játékrész közepén sikerült egalizálni a csereként pályára lépő Ruszin góljával.

Az alsóházban váratlanul megtáltosodott a már szinte biztos kiesőnek elkönyvelt Csornomorec és Arszenal Kijev. Az odesszaiak a Gyeszna Csernyihiv elleni idegenbeli párharcon értek el látványos győzelmet, míg a kijevi csapat a Kárpáti Lviv otthonában győzött.

Eredmények: Dinamo Kijev –FK Olekszandrija 1-1, Sahtar Donyeck–FK Lviv 5-0, Zorja Luhanszk–FK Mariupol 0-1, Olimpik Donyeck–Vorszkla Poltava 1-1, Kárpáti Lviv–Arszenal Kijev 1-2, Gyeszna Csernyihiv –Csornomorec Odessza 2-4.

A bajnoki tabellát immáron 70 ponttal vezető Sahtar mögött a második Dinamónak 61, a harmadik Olekszandrijának 48 pontja van.

(tamási)