Edzőtermet adtak át Beregszászban

Mindent Isten dicsőségére…

2019. május 15., 08:44 , 955. szám

Beregszász város az elmúlt években sok területen fejlődött, színvonalas rendezvényeket szerveztek, megújultak közterek, parkok, épületek, és még sorolhatnánk. Jelentős a fejlődés a sportinfrastruktúra területén is, hiszen például 8-10 edzőterem közül is választhatnak a sportolni vágyók. Ezek az edzőtermek azonban általában a város szélén vannak, így sokak számára nehezen megközelíthetőek. A május 10-én nyitott edzőterem viszont központi helyen található, a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház udvarán.

A római katolikus plébánia már régóta igyekszik a tulajdonában álló területtel jól sáfárkodni. Még 2013-ban megépült a város egyik legszebb játszótere, majd felépítettek egy szabadtéri programok lebonyolítására ideális pavilont egy kemencével. 2016-ban átadtak egy többfunkciós sportpályát és egy edzőtermet, amiről lapunk is beszámolt, május 10-én pedig a még 2016-ban átadott edzőterem átkerült az egyházközség udvarára és hivatalosan is megnyílt a látogatók előtt.

Kurmay Sándor, a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség titkára a rendezvény kezdetén köszöntötte az egybegyűlteket, majd röviden ismertette az egyház eddigi tevékenységét, különös tekintettel a sportolási lehetőségek támogatására. Kurmay Sándor elmondta, hogy az edzőtermet Dubrovsky Antal és Bunda Szabolcs üzemelteti, hozzájuk lehet fordulni tanácsokért, illetve igény esetén indítanak nők számára aerobikfoglalkozásokat is a közösségi teremben.

Molnár János atya megnyitóbeszédében kiemelte, hogy az ember testnek és léleknek az egysége, ezáltal kötelességünk törődni azzal a testtel, amelyet Istentől kaptunk. Szent Pál apostol szavait idézve a következőket mondta: „»Bármit mondotok vagy tesztek, tegyetek mindent az Úr Jézus dicsőségére.« Amikor megáldjuk ezt az épületet, akkor természetesen nem a falakra és a berendezésre kérjük az áldást, hanem mindazokra, akik itt az Isten szándéka szerint fognak ezekkel élni, hogy valóban a testüknek és lelküknek a javára legyen az, amivel itt találkoznak, foglalkoznak” – majd megáldotta az épületet.

Az átadó mellett kisebb sportnapot is rendeztek a közösségi ház udvarán. Ki lehetett próbálni a Kárpátalján egyre nagyobb sikernek örvendő baranta harcművészetet, természetesen teljes gőzzel üzemelt a sportpálya, de volt lehetőség asztaliteniszezésre is. A legnagyobb érdeklődést – az új konditerem mellett – talán a kötélmászás váltotta ki az érdeklődőkből, melyet Bárdos István mutatott be. A utcán nézelődő járókelőkből hamarosan baranta harcosok és kötélmászók lettek. A nap végén ízletes és ami a legfontosabb, egészséges salátát kóstolhattunk meg, melyet Pirigyi Gergely, a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház vezetője készített és mutatott be.

(Jájá)