Kádár Tamás számára véget ért a szezon

Labdarúgás

2019. május 15., 08:18 , 955. szám

A 28. fordulóban ismét komoly lépést tett a bajnoki cím felé a Sahtar Donyeck az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, ráadásul a címvédő üldözője, a Dinamo Kijev a ráadáspercekben vesztett pontokat.

Paolo Fonseca együttese a PFK OLekszandriját győzte le 2-1-re, míg a Dinamo hazai pályán ikszelt a Zorja Luhanszkkal. A fővárosiak Ruszin révén már a találkozó elején megszerezték a vezetést, és egészen a 92. percig úgy tűnt, hogy mindez elegendő is lesz a három pont megszerzéséhez. A ráadáspercekben aztán a luhanszkiak légiósa, Silas mattolta Bojko kapust, kialakítván ezzel az 1-1-es végeredményt. A júniusban fontos Eb-selejtezők előtt álló magyar válogatott számára rossz hír, hogy a kijeviek balhátvédja, Kádár Tamás megsérült, le is kellett cserélni, várhatóan három hét pihenő vár rá. Kádárra így valószínűleg már nem számíthat a hátralévő négy fordulóban Olekszandr Hackevics vezetőedző.

Eredmények: Dinamo Kijev–Zorja Luhanszk 1-1, Sahtar Donyeck–Olekszandrija 2-1, FK Mariupol–FK Lviv 2-1, Gyeszna Csernyihiv–Olimpik Donyeck 2-1, Arszenal Kijev –Csornomorec Odessza 3-3, Vorszkla Poltava–Kárpáti Lviv 1-1.

A bajnoki tabellát 73 ponttal vezető Sahtar mögött a Dinamónak 62, az Olekszandrijának 48 pontja van.

(tamási)