Udvari WC a Horlyói Középiskolában

2019. június 1., 11:13

Az ungvári járási Horlyón vége szakadt a szülők türelmének és felháborodásukat a Facebookon hozták nyilvánosságra. A XXI. században borzasztó kinézetű „pottyantós” WC-t kell használniuk a középiskola tanulóinak.

„Ilyen mellékhelyiségbe kénytelenek járni a gyerekeink! Ez a Horlyói Középiskola – írja Irina Lehman Radcsuk. – Egyszerűen képtelen vagyok tovább hallgatni erről! Már második éve ide jár a gyermekem. Amikor megtudták az iskolában, hogy különböző helyekre fordultunk panasszal a kérdésben, egy nap alatt érkeztek lemeszelni.” Ezenkívül számos problémát felsorol az anyuka: állítása szerint az udvar egy része hulladékkal van tele, ezért a gyerekek ott nem tudnak játszani, a hinta is olyan állapotban van, hogy nem lehet jó érzéssel hintának nevezni. Télire fóliával vonták be az ablakokat a hideg ellen...

„Ezzel szemben új kapuja van az iskolának és új tető a lépcső fölött! – folytatja az anyuka. – Emberek, és ez az Új ukrán iskola?!????”

A WC-t az egyik televíziós csatornán a hírekben is bemutatták. A járási vezetőség azt állítja, hogy 100 ezer hrivnyát utaltak ki az iskolai WC felújítására Horlyón. Az elemi iskola tanulóinak szülői május 28-án kérvényben kérik a mellékhelyiség, a tantermek felújítását és az udvar rendbetételét.

(uzhgorod.net.ua/RV)