Népzenei, néptánc- és színjátszó táborok Nagydobronyban

2019. június 11., 18:04 , 959. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében 2019. június 11–15. között Nagydobronyban két tábor fogadja a diákokat: a II. Nagydobronyi Népzenei és Néptánc-, illetve a IV. Színjátszó Tábor. A táborok megszervezését a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola támogatja.

A táborokba 2018. november 7-től egészen 2019. május 17-ig lehetett jelentkezni.

A népzenei és néptánctáborban 42, a színjátszó táborban pedig 19 lelkes gyerek vesz részt, akikkel magyarországi és hazai szakképzett oktatók foglalkoznak a hét folyamán. 

A megnyitót megtisztelte jelenlétével Gál Erika, a Nagydobronyi Református Líceum igazgatója, Balogh János, a Kárpátaljai Egán Ede Szakképzési Centrum Nagydobronyi Képzési Központjának vezetője, Váradi Natália, a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány irodaigazgatója.

A köszöntőbeszédeket követően a 2019-ben megrendezett „Szól a fülemüle!” – V. Kárpátaljai Népzenei és Néptánc Tehetségkutató dobogósa, a Nagydobronyi Hímes Néptáncegyüttes dobronyi táncokat mutatott be, színesebbé téve a megnyitóünnepséget.

Ezt követőn Gál Natália, a színjátszó tábor szakmai vezetője, valamint Kepics Andzselika, a népzenei és néptánctábor szakmai vezetője köszöntötte a jelenlévőket, és ismertette a tábor programját.

Ezt követően Badó Margit helytörténész előadást tartott Nagydobrony és a nagydobronyi népviselet címmel.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány munkatársai kellemes időtöltést és eredményes táborozást kívánnak minden táborlakónak!