Júniusban már 103-an fulladtak vízbe Ukrajnában

2019. június 13., 13:53

A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) tájékoztatása szerint a vízi balesetek leggyakoribb oka a biztonsági szabályok figyelmen kívül hagyása, például a fürdőzés az arra ki nem jelölt helyeken – írja az Ukrajinszka Pravda.

A DSZNSZ rámutat, csupán június 11-én 10 polgár fulladt vízbe. Az év eleje óta 379-en fulladtak meg az ország víztározóiban, köztük 42 gyermek. Sikerült megmenteni 156 polgárt, köztük 24 fiatalkorút.

A szolgálatnál felhívják a lakosság figyelmét az alapvető biztonsági szabályok betartásának fontosságára: strandolni és a vízbe menni csak a speciálisan felszerelt strandokon szabad; soha ne ugorjunk fejest számunkra ismeretlen vízbe; ne hagyjuk felügyelet nélkül a gyerekeket, ne engedjük, hogy egyedül keressék fel a helyi tavakat, folyókat. A DSZNSZ emellett arra kéri polgárokat, hogy ne ússzanak be messzire a parttól, és soha ne fürdőzzenek egyedül, különösen azok, akik nem biztosak az erejükben; ne menjenek vízbe ittasan; ne induljanak csónakázni erős szélben.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)