Gyerekzsivajtól volt hangos a focipálya Mezőgecsében

2019. június 18., 13:25 , 960. szám

„Az egyik legcsodálatosabb dolog a gyerekekben az, hogy képesek teljesen a jelennek élni, s elmerülnek abban, amivel éppen foglalkoznak. A jelenben élni annyit jelent, bármit is teszünk, azt önmagáért tesszük” – hangzott el június 15-én a Mezőgecsében megtartott gyereknapon.

Az idén már tizennegyedik alkalommal megszervezett gyereknap délután vette kezdetét. A hivatalos megnyitón elsőként Mester András polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Felidézve az első gyereknapokat elmondta: az akkoriban óvodásokként színpadra lépők ma már fiatal felnőttekké váltak, s a gyereknap ünneplése a beregszászi járási községben mára elmaradhatatlan közösségépítő esemény. „A gyereknapok megszervezése mindig külön öröm számunkra, s a mai nap csakis róluk és a jókedvről szól” – emelte ki.

Dávid Árpád református lelkipásztor és Iván Gábor görögkatolikus parochus Isten igéjével köszöntötték a résztvevőket, aláhúzva: sok esetben a gyermekek mutatnak példát gondolkodásukkal, viselkedésükkel a felnőttek számára.

A köszöntőket követően a színpadra lépők színvonalas kulturális műsorral szórakoztatták a közönséget. Az óvodások verses-zenés-táncos előadását követően a Mezőgecsei Kultúrház csoportja irodalmi összeállítást mutatott be. A Gyöngykaláris és a Csutora gyermektánccsoportok, a Kék Viola néptánccsoport, valamint a Tiszacsomai Bokréta Hagyományőrző Csoport táncos produkciókat adott elő: szatmári, bogyiszlói, rábaközi, galgamenti és szilágysági táncokat, szatmári, tirpák és kalocsai gyermekjátékot, magyarbődi néptáncot, viski csárdást. A Mezőgecsei Kultúrház gyermektánccsoportja pompontáncot mutatott be, és fellépett a beregszászi Harmónia táncegyüttes is. A jókedvhez hozzájárult Dobai István lemezlovas is.

A délután folyamán a gyerekek különböző ügyességi vetélkedőn vettek részt, kipróbálhatták az ugrálóvárat, a körhintát, az óriáscsúszdát, valamint az arcfestést.

A napos, meleg időnek köszönhetően az esemény megmozgatta a település apraját-nagyját, akik ezáltal együtt szórakoztak szombat délután. A fellépések után ízletes babgulyással vendégelték meg a résztvevőket, a gyerekek pedig egy-egy játékból és édességekből álló ajándékcsomagot is kaptak.

Az esti szabadtéri diszkóval záródó gyereknap a mezőgecsei önkormányzat és a Kultúrház közös szervezésében valósult meg, amit a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete, a KMKSZ helyi alapszervezete, beregszászi járási képviselők, a falu vállalkozói, valamint magánszemélyek támogattak.

lexi